Cum îmi tratez părul?
De-a lungul vremii am incercat milioane de variante, de la sampon anti-matreata, sampon pentru par vopsit, balsam pentru par uscat, balsam hidratant, pana la tratamente dintre cele mai sofisticate.
Ştiu, da, că organismul răspunde şi aşa atunci cînd este supus unui stres ca o moarte, un divorţ, o despărţire. Şi totuşi mă înspăimîntă părul care îmi cade în mari cantităţi.
Zilnic, dar mai ales atunci cînd mă spăl pe cap. Şuviţe întregi se desprind cînd întind puţin părul ud, se mai desprind si atunci cînd e uscat. A devenit un stress şi gîndul că trebuie să-mi spăl părul şi să vizualizez dezastrul.
Mi se tot spune că îmi voi reveni , că părul îşi va reveni, coafeza mea, draga de Luisa, mă asigură că se regenerează, că vede ea,,, Totuşi prea optimistă nu sînt, mai ales de cînd am văzut o fotografie în care apăream cu ceva vreme in urma şi ceea ce am observat imediat era ceva ca un gol în părul meu care altfel a avut mereu un volum pe care toate coafezele din viaţa mea s-au străduit să-l îmblănzească.
Groază! Asta am simţit.
Spaima că tot ce e mai rău se poate întîmpla, se adăuga depresiei insidioase de care încerc să scap. Aşa că m-am uitat ce produse mai erau în rafturile din baie. Am găsit acolo şi un eşantion de tratament de par pe baza de ulei de argan de la Moroccan Natural. Mi-am zis ca daca l-am gasit nu o fi chiar intamplator.
E la modă acum să foloseşti uleiul de argan,
dar puţină lume ştie că în Maroc acesta se foloseşte dintotdeauna. Daca vreti sa vorbim de ingrijirea parului pe termen lung lucrurile sunt simple: vara parul se spala mai des pentru ca are acces la praf, nisip si poluare mai intensa; in timp ce iarna o vom face mai rar pentru ca se schimba conditiile "de pastrare". Reteta e simpla: se spala parul din abundenta cu sampon, eventual de 2 ori, se pune o masca hidratanta pentru varfuri sau pentru scalp, ( depinde de problema), se usuca si se trateaza cu respect si voie buna fiecare suvita ce apartine mariei sale scalpul.
Daca dorim un tratament regesc putem lua in considerare oferta generoasa de pe piata si vom gasi produse naturale pentru par cu ingrediente care promit din ce in ce mai mult si din pacate fac din ce in mai putin.
Pe mine uleiul de argan ma ajuta,
motiv pentru care va povestesc si voua despre. Beneficiile uleiului de argan sunt multe si spectaculoase pe alocuri, important este insa, sa stim ce tip de ulei de argan este folosit in produl cosmetic pe care il utilizam si sa avem grija ca pretul sa fie in concordanta cu produsul si continutul.
Stiti sunt mai multe procedee de a produce uleiul de argan si mai multe tipuri de calitati, eu am aflat ca acest tratament pe care l-am folosit contine ulei de argan produs prin frecarea alunelor de argan si nu prin presare, ceea ce m-a linistit cand m -am uitat la pret. Un ulei de argan de calitate se produce prin frecarea fructelor de argan, urmatoarele procedee fiind stoarcerea si ulterior pisarea resturilor de fructe de argan pentru a scoate maximul de lichid posibil.
Ceea ce am folosit eu este un podus Moroccan Natural Argan Oil Hair Treatment care pe lîngă uleiul de argan are şi ulei de lavandă, ulei de rozmarin, care îi dau şi un miros plăcut. Noroc că m-am uitat bine şi am citit că se foloseşte ÎNAINTE de spălare, aşa că mi l-am pus pe scalp, de-a lungul firului, după care am făcut o necesară ordine în rafturile ticsite. La instrucţiuni scria că trebuie să stau cu tratamentul 20 de minute, dar eu m-am spălat pe cap abia după jumătate de oră, cînd am terminat cu ordinea.
Mi-a căzut păr, dar nu în şuviţe, ceea ce chiar nu mai speram. Părul e moale, plăcut, deşi săracul nu este mereu aşa după atîta vopsit, iar schimbatul apei nu l-a ajutat. Dar nu mă plîng că m-am spălat pe cap la Paris. Data viitoare îmi iau tratamentul cu ulei de argan cu mine.