Blog, Noutati

Cum să cureți cel mai bine o piele sensibilă?

Cum să cureți cel mai bine o piele sensibilă?

 

Pielea sensibilă este o problemă cu care fiecare s-a întâlnit cel puțin o dată în viață. Durata acestei sensibilități variază de la persoană la persoană, la fel și motivele apariției ei.

Pielea sensibilă poate fi cauzată de vreme – vântul, soarele sau frigul fiind câțiva factori importanți care pot contribui la sensibilizarea pielii noastre. În acest caz vorbim despre o sensibilitate ocazională a pielii.  Pe de altă parte, există persoane care au parte de o sensibilitate naturală a pielii – piele subțire, piele deschisă la culoare sau piele ușor uscată, caz în care vorbim despre o sensibilitate permanentă a pielii.

Este foarte important să știi că o piele sensibilă are nevoie de o îngrijire specială, iar primul pas în acest proces de îngrijire este curățarea ei cu produse potrivite. Dacă ai pielea sensibilă, este recomandat să realizezi curățarea acesteia cu săpunuri organice. Orice altfel de săpun este contraindicat pentru o piele sensibilă, din cauza numărului crescut de chimicale pe care le conține. Iată top trei săpunuri pe care trebuie să le utilizezi dacă ai o piele sensibilă.

 

Săpunul cu busuioc indian în mănușă de iută

Unul dintre săpunurile recomandate pentru curățarea pielii sensibile este săpunul cu busuioc indian în mănușă de iută.

Planta care stă la baza acestui săpun, busuiocul, este considerată una dintre cele mai sacre ierburi indiene. Și nu degeaba și-a căpătat acest renume: din cele mai vechi timpuri, busuiocul ajută la purificarea și protejarea pielii.

Busuiocul în amestec cu ulei de cocos, ulei de lămâie, ulei de portocale și alte plante indiene, dă naștere unei combinații minunate pentru pielea ta: săpunul cu busuioc indian în mănușă de iută. Acesta nu doar îți curăță pielea, ci și o energizează, hidratează și o menține catifelată, acționând cu blândețe asupra ei.

 

 

Săpunul organic cu mahon în frunză de palmier 

În top trei săpunuri pentru o piele sensibilă se află și săpunul organic cu mahon în frunză de palmier. Hidratant şi cu efecte antibacteriene, acest produs bogat în ierburi indiene are efect calmant asupra pielii iritate. 

Curată şi vindecă pielea datorită formulei blânde, ce include acizi graşi şi emolienți, dar şi mahon, bogat în vitamina E şi având efect tonic. Acest săpun este recomandat pentru pielea uscată, sensibilă şi iritată. Este benefic şi pentru scalp, în special dacă este iritat şi prezintă mătreaţă.

 

Săpun organic solid cu argilă Rhassoul 

Este un săpun ce poate fi folosit atât de femei cât şi de bărbaţi. Are beneficii remarcabile asupra pielii, datorită conţinutului de argilă Rhassoul. Cea din urmă utilizată ca şi ingredient cosmetic, tonifică, ajută la exfoliere şi revitalizează în profunzime pielea. Are efect antiinflamator, analgezic şi antiseptic. Săpunul organic solid cu argilă rhassoul poate fi folosit şi de cei cu pielea foarte sensibilă, care prezintă eczeme şi iritaţii. 

Niciunul dintre aceste săpunuri organice nu conține parabeni sau agenți chimici artificiali. Acestea sunt 100% naturale și vegetariene, fiind perfecte pentru o piele sensibilă. Aceste săpunuri organice nu doar îți curăță pielea, ci transformă dușul într-o adevărată experiență de relaxare și plăcere, pielea ta simțindu-se cu adevărat răsfățată apoi!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *