Blog, Noutati

Top 10 lucruri mai putin cunoscute despre pielea ta

Top 10 lucruri despre pielea ta

 

Pielea este un organ viu, nu o simpla membrana, tocmai de aceea e important sa stim cat mai multe lucruri despre invelisul corpului nostru pentru a-i oferi protectie maxima.

 

1.Pielea intinsa a unui om adult acopera o suprafata de circa 2 metri patrati, reprezentand 2% din greutatea totala a corpului.

 

2. Cuticulele, sau straturile de piele moarta, acumuleaza o proteina numita keratina, esentiala in rolul de protectie al pielii.

 

3. La fiecare 28 de zile pielea sanatosa se schimba. De la varsta de 30 de ani este bine sa folosim o crema anti-rid, pentru ca, din pacate, cantitatea de colagen natural al pielii nu mai este aceeasi.

 

4. Peste 50% din impuritatile care se gasesc in casa ta sunt alcatuite din “piele moarta”. Incercati o exfoliere usoara si uniforma cu un burete konjac.

 

5. Fiecate centimetru al pielii noastre are rezistenta si e formata astfel incat sa se adapteze. Pielea mainilor este altfel fata de cea de pe abdomen.

 

6. Cea mai fina piele se gaseste pe pleoape.

 

7. Lipidele sunt grasimi naturale care au grija ca stratul exterior al pielii sa nu fie distrus de factorii extreni ca produsele cosmetice cu ingredinete chimice si alcool.

 

8. Pielea “naparleste”! In fiecare minut milioane de celule se desprind de matricea intercelulara.

 

9. Culoarea pielii este rezultatul unei proteine numita melanina. Melanocitele sunt cele care elibereaza pigmentul de culoare. Exista doua tipuri de melanina: – Eumelanina- adevarata melanina, neagra sau maro, prezenta la persoanele cu piele inchisa la culoare – Feomelanina- melanina rosie, prezenta la persoanele cu pielea alba, parul roscat care nu protejeaza impotriva razelor UV, fiind fotosensibila.

 

10. 1 din 110.00 de oameni sufera de albinism.

 

Madalina Racorean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *