Blog, Noutati

Ingrijirea picioarelor in anotimpul rece

Ingrijirea picioarelor in anotimpul rece​ ramane o provocare pentru fiecare dintre noi. Ce solutii naturale avem la indemana?

 

 

Una din problemele zilnice cu care ne confruntam sunt calcaiele aspre. Desi tindem s-o lasam mai la urma, dupa ten, par si maini, neacordarea unei atentii cuvenite poate duce la probleme mult mai mari decat un aspect neingrijit si piele moarta si crapata.

 

Cauze care pot favoriza aparitia pielii crapate:

statul in picioare timp indelungat;

incaltaminte nepotrivita;

anumite boli;

supraponderabilitatea;

expunerea acestora la umezeala indelungata.

 

Sugestii de ingrijire a calcaielor:

 

1. Zilnic, in timpul dusului, folositi un sapun emolient care sa nu usuce si mai mult pielea. Foarte potrivite sunt cele cu glicerina, care hidrateaza. Noi va recomandam Sapunul organic solid cu Argila Rhassoul, acesta este realizat cu ulei de cocos, ideal pentru o hidratare intensa si de durata.

 

2. La dus nu trebuie sa lipseasca nici piatra ponce, minunata pentru indepartarea pielii uscate si pregatirea pentru hidratare, atat de importanta in cadrul rutinei zilnice de ingrijire a intregului corp. Frecati calcaiele si celelalte zone de pe talpa ce prezinta piele moarta. Insa nu insistati foarte mult, pentru a nu irita pielea. Faceti dusuri scurte si caldute. Apa fierbinte indeparteaza sebumul natural al pielii si o usuca, asa ca mare atentie la acest aspect!

 

Alte metode de exfoliere:  zahar brun,cafea, tarate. Acestea se pot amesteca cu miere pana la formarea unei paste cu care se maseaza picioarele, insistand in zonele afectate de pe calcaie, degete si talpa.

 

3. Dupa indepartarea celulelor moarte putem trece la pasul urmator –  hidratarea: o varianta nemaipomenita este Crema calmanta bio pentru corp, confera o hidratare intensa si in profunzime, iar in acelasi timo are efect calmant. Masati usor, insistand asupra zonelor afectate. Deoarece aceasta va urma dusului, va duce la o asimilare mai buna a produsului de catre piele si la grabirea procesului de hidratare.

 

Ingredientele acestuia (lemn de cedru, patchouli, ulei esential de lemn de santal si smirna) 

sunt foarte cunoscute pentru proprietatile lor hidratante si hranitoare.

 

Lemn de cedru:
Are efect antiseptic;
Distruce infectiile fungice;

Tratament impotriva eczemelor;
Un incredibil deodorant natural.

 

Patchouli:
Favorizeaza regenerarea tesuturilor;
Imbunatateste circulatia periferica;
Are efect cicatrizant;
Tratament impotriva inflamatiilor, eczemelor si dermatoze.

 

Ulei esential de lemn de santal:
Are efect antiinflamator:
Antioxidant,
Actiune antifungica;
Hidrateaza intens pielea uscata, crapata si sensibila.

 

 

Smirna:
Favorizeaza regenerarea celulelor pielii;– Este cicatrizant cutanat;
Are efect antiinflamator;
Are actiune calmanta.

 

4. Pe timpul noptii, purtati sosete din bumbac. Acestea lasa pielea sa respire, insa pastreaza, in acelasi timp, piciorul hidratat timp mai indelungat.

 

5. Ocazional, puteti aplica o masca: printre fructele cu proprietati folositoare in tratarea pielii uscate a picioarelor (si nu numai) se numara avocado, papaya, ananas, banane. Le puteti folosi ca atare, sub forma de pasta. Sau le puteti amesteca cu uleiuri: masline, migdale, cocos, jojoba.

 

6. Hidratare din interior! Zilnic! De mai multe ori pe zi!

 

Repetati cele de mai sus! Consecventa in aplicarea obiceiurilor bune poate duce la rezultate surprinzatoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *