Blog, Cum se foloseste

Burete Konjac, «arma» antiacnee

Acneea este o problemă cu care se confruntă foarte multă lume, în special persoanele aflate la vârsta pubertăţii şi în primii ani ai adolescenţei.

 

Din cauza unor dezechilibre hormonale, acneea poate afecta şi pe cei mai mari, iar femeile nu sunt scutite de acest calvar. Şi atunci ce este de făcut:

 

Burete konjac cu carbune de bambus pentru cosurile negre

 

De pe la 14 ani, fiul cel mare a început să se confrunte cu o explozie acneică, dar am considerat că este vârsta normală la care apare. Pentru că imaginea contează şi nu am vrut să sufere din această cauză, am mers cu el la dermatolog, am încercat tratamente-minune, dar efectul pe termen lung a fost minim, ca să nu spun că a lipsit complet.

Dermatologii au spus că este firesc, că este vârsta la care se întâmplă aşa ceva. Doctorii la care am fost ne-au arătat fotografii şi cu alţi pacienţi şi, sinceră să fiu, fiul meu era sănătos tun în comparaţie cu alţii. Dacă el a fost cât de cât liniştit, eu nu eram mulţumită de răspuns pentru sunt adepta principiului “orice problemă are o rezolvare”. În ciuda tratamentelor efectuate, acneea dispărea o perioadă, după care revenea sistematic, parcă pentru a-mi face în ciudă. Băiatul a mers inclusiv la cosmetică, dar fără prea mare folos. Şi când credeam că nu mai am ce face, am dat peste buretele Konjac.

Originară din sud-estul Asiei, Konjac este o plantă foarte apreciată în bucătăriile din China şi Japonia, dar şi pentru utilizarea sa în medicină. Rădăcina se transformă, după uscare, într-un burete care este recomandat pentru tratarea afecţiunilor dermatologice. Şi, pentru ca latura terapeutică să fie extinsă, el poate fi combinat cu diferite alte plante, astfel că buretele poate avea culori dintre cele mai diverse. Eu am ales buretele Konjac de culoare neagră, care este impregnat cu cărbune de bambus.

 

La început am fost reticentă, dar, pentru că mi-a fost recomandat de o persoană dragă, am zis “Hai să-l încercăm şi pe acesta”. În plus, la câţi bani am dat anterior pe creme şi soluţii antiacneice, preţul buretelui mi s-a părut accesibil: 35,59 lei. Când intri prima dată în contact cu buretele Konjac, descoperi că este ambalat într-o punguţă şi are o agăţătoare. Mă cam uitam la ea precum “cineva” la poarta nouă, dar am obiceiul de a citi instrucţiunile şi am aflat că se foloseşte pentru ca buretele să fie atârnat la uscat. Pentru utilizare, bureţelul se pune într-un vas cu apă pentru a se înmuia, se stoarce uşor şi se masează faţa timp de câteva minute, cu mişcări circulare. Ei bine, băiatul meu cel mare a reuşit să treacă de această operaţiune, deşi răbdarea nu a fost niciodată punctul lui forte. Şi eu, şi “juniorul” suntem mulţumiţi de minunile pe care le-a făcut buretele Konjac. Las pozele să vorbească!

 

inainte de folosirea buretelui konjac :

 

dupa utilizarea buretelui konjac:

 

sursa:

http://www.lolasbox.com/buretele-konjac-arma-antiacnee/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *