Blog, Cum se foloseste

12 substante de care trebuie sa ne ferim

12-substante-de-care-trebuie-sa-ne-ferim

Daca ar fi sa insiruim toti factorii care ne afecteaza sanatatea, probabil n-am termina prea curand.

Trebuie sa luam in considerare faptul ca substantele chimice prezente in obiectele din jurul nostru reprezinta cel putin o cauza a multor probleme de natura medicala.

Ambalajul continua sa fie unul dintre criteriile de baza in functie de care individul achizitioneaza produsele folosite zilnic, insa pentru acest aspect imbucurator stim oare ce fel de chimicale s-au folosit ? Multe dintre substantele folosite  pot ajunge in tesuturi, la nivel celular provocand de cele mai multe ori leziuni ireversibile.

crema-de-mainiAm creat pentru dumneavoastra un sumar al catorva chimicale de care este  necesar sa ne ferim atat noi, cat si cei dragi.

1. In primul rand, lauril sulfatul de sodiu (SLS) este cunoscut pentru faptul ca produce spuma si se poate gasi in majoritatea sampoanelor, produselor cosmetice destinate curatarii, gelurilor de dus, pastelor de dinti si apelor de gura. Ingerdientul intra in clasa detergentilor cosmetici, care exercita o actiune de emulsionare, indepartand astfel, grasimile si petele de pe maini şi par.  In relatie cu alte substante poate fi considerat un produs cancerigen.

2. Propylene glycol este folosit in industria cosmetica pe post de humectant, el ajuta alte ingrediente sa se absoarba mai bine in piele. Este cunoscut pentru faptul ca produce iritatii severe, afectandu-va pigmentul pielii.

3.  Parfumurile sunt extrem de periculoase. Cu cat mirosul este mai puternic cu atat riscul este mai mare, insa niciodata nu vom putea spune cu exactitate ce fel de produse din compozitie va vor afecta, avand in vedere faptul ca, prin lege, producatorii de ape de toalete si parfumuri, nu sunt obligati sa afiseze o lista integrala a substantelor folosite.

4.  Uleiurile minerale sunt la fel de daunatoare pentru pielea noastra, lasand urme vizibile de iritatii la suprafata.

5.  La fel de periculoase sunt si produsele care contin parabeni, o serie de mituri  s-au construit in jurul acestor chimicale cunoscute ca fiind produse sintetice, folosite la conservarea cosmeticelor, alimentelor sau a medicamentelor.

6.  Formaldehida, cunoscuta de catre cei mai multi sub denumirea de formol, este o substanța uzuala in fabricarea echipamentelor sportive, a medicamentelor, a alimentelor, a incaltamintei, a componentelor pentru autovehicule sau a textilelor.  Produsele cosmetice care contin aceasta substante sunt direct catalogate ca fiind cancerigene.

7.  PEG (Polyethylene Glycol) reprezinta un compus provenit din industria petro-chimica, utilizat masiv in fabricarea cosmeticelor.  Acest compus are rolul de a ajuta alte ingrediente sa patrunda mai usor in piele si de a stimula absortia. Daca luam in considerare faptul ca multe dintre ingrediente sunt daunatoare atunci putem considera aceasta functie ca fiind una negativa, grabind procesul de absorbtie al acestora de catre corp.

8.  Ftalatii reprezinta de asemenea o categorie extrem de periculoasa in materie de chimicale folosite in compozitia multor produse care ne inconjoara.  Ftalatii influenteaza negativ hormonul masculin testosteron si sunt asociati cu problemele care tin de reproducere. Ftalatii se gasesc in odorizantele de masina sau camera, precum si in acetona folosita pentru inlaturarea lacului de unghii.

9. Alcoolul izopropilic este folosit ca ingredient in reteta de preparare a multor creme pentru corp. Poate cauza iritatii, de aceea de cele mai multe ori cremele vor fi aplicate pe o portiune mai mica a suprafetei pielii, pentru a evita alte reactii adverse cauzate de  acesti factori chimici.

10. Dietanolamina, Monoetanolamina pură, Etanoalmina, Trietanolamina, sau mai simplu compusi organici folositi pentru producerea de spuma. Acestia se regasesc in detergenti sau spumanti de baie. La prima vedere par eficienti si deloc periculosi, iar in realitate sunt cei mai mari inamici care favorizeaza dezvoltarea cancerului la rinichi.

11. Aluminiul este din ce in ce mai des folosit in productia de odorizante. Este extrem de periculos si deseori cel mai mare vinovat in dezvoltarea bolii Alzheimer.

 12. Talcul, desi folosit pentru creme si pudre destinate atat adultilor cat si bebelusilor, reprezinta de fapt cauza dezvoltarii cancerului ovarian.

Din fericire exista si alternative naturale pentru aceste produse si noi suntem norocosii ce vi le oferim.

Ana Maria Iancu